29/11/08

RODA D'ENERGIA (reflexions)


Feia temps que no hi participava. Avui m’he deixat caure pel centre per participar en una roda d’energia.

Érem pocs (només 4) però m’he deixat endur per les paraules del Faustí que van guiant les passes a fer.

Ha estat curiós com he notat tanta energia. Crec que tots la hem notada. Però només puc parlar de la meva experiència.

¿Què és la energia?

L’energia té diferents definicions, relacionades amb la idea d’una capacitat per obrar, transformar o posar en moviment. En física, l’energia es defineix com la capacitat per a realitzar una feina. En tecnologia i economia, es refereix a un recurs natural i la tecnologia per explotar-la o fer un ús industrial o econòmic del mateix.

Totes les persones que hi participen, en quan tenen la capacitat per obrar, mostren energia. Som energia en moviment, palpable. I també tenim capacitat per observar la energia que ens envolta: la llum, l’aire, els sorolls, el tacte dels elements, el gust dels sabors, les diferents olors.

Es curiós com la nostra energia no és només capaç d’explotar els recursos naturals, de transformar-los pel nostre benestar: podem cuinar, fer foc per calentar-nos…sinó també tenim la capacitat de raonar-los e interpretar-los.

I precisament per aquesta capacitat de raonament, la nostra consciencia, capta energies subtils que anomenem sentiments: amor,plaer, felicitat, alegria …odis, enveges, gelosies, rivalitats…Gràcies doncs, a aquesta facultat tenim la capacitat de discriminar i etiquetar aquestes energies subtils, posant-les un nom a cada una d’elles.

L’energia és doncs, tota allò que veiem i que no veiem.

Però amb una roda d’energia, t’obres la consciència a una mica més enllà de totes aquestes energies raonades i experimentades en el nostre dia a dia, tant les palpables com les subtils.

És com si et desprogrames per uns instants i només et deixes obrir a energies de les que normalment no estàs atent…perquè fa tant de temps que funcionem així, que t’oblides que la vida és un continu misteri en el que estàs immers.

I he notat molta energia, que m'ha donat pau.